Predlog za ručak: Govedina s paradajzom

by | mart 13, 2016
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 800 g junetine od buta
– 2 glavice crnog luka
– 300 g pelata paradajza
– 1 dl soka od paradajza
– 3 dl goveđe supe
– 1 dl crnog vina
– 400 g spiralne testenine
– bosiljak
– mešavina začina
– so, biber

Priprema:
1. Junetinu iseći na krupnije komade, pelat paradajza na kocke, crni luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti luk kako bi postao staklast, a zatim dodati junetinu, te i nju kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe.
3. Kada je junetina napola dinstana, dodati pelat i sok od paradajza, crno vino, bosiljak i začine po ukusu. Dinstati dok meso potpuno ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri, kako bi se dobila željena gustina.
4. Testeninu obariti u slanoj vodi, a potom je procediti i služiti kao prilog uz gotovo jelo.

SAVET:
Ukoliko je junetina žilavija, tokom kuvanja dodajte malo sode bikarbone kako bi omekšala.

Tagovi: