Predlog za ručak: Pileći ćevapi

by | januar 23, 2016
Foto: Bakina kujna

Foto: Bakina kujna

Sastojci:
– 600 g pilećeg belog mesa
– 1 glavica crnog luka
– 100 g mesnate slanine
– 2 jajeta
– 100 g prezli
– prstohvat sode bikarbone
– mešavina začina

Priprema:
1. Crni luk i piletinu iseći na krupnije kocke, pa sjediniti i samleti u supersecku ili mašini za mlevenje mesa.
2. Mesnatu slaninu iseći što sitnije.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu piletinu i luk sa slaninom i jajima, dodati sodu bikarbonu i začine po ukusu te dobro izmešati. Postepeno dodavati preostalu prezlu i mesiti rukom dok se ne dobije ujednačena smesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smese oblikovati ćevape. Peći ih na roštilju dok blago ne porumene sa svih strana.

Tagovi: