Predlog za ručak: Riblji paprikaš

by | jul 20, 2016
Foto: Šerpe i lonci

Foto: Šerpe i lonci

Sastojci:
– 1 kg šarana
– 500 g fileta soma
– 3 veće glavice crnog luka
– 1,5 l vode
– 2 dl belog vina
– 2 dl paradajz soka
– 1 instant začin za riblju čorbu
– 2 lovorova lista
– 500 g testenine po želji
– ulje
– peršun

Priprema:
1. Meso šarana odvojte od skeleta pa isecite na krupnije kocke.
3. Filete soma takođe isecite na kocke.
4. Luk sitno iseckajte pa pržite na malo ulja dok ne postane staklast. Sipajte malo vode i kuvajte dok ne proključa.
5. Začin za riblju čorbu razmutite u vodi, te dodajte u šerpu i promešajte. Sipajte paradajz sok i belo vino, pa kuvajte dok ne proključa.
6. Ubacite isečenu ribu i lovorov list, te kuvajte na umerenoj temperaturi 20 minuta.
7. Gotovo jelo poslužite uz obarenu testeninu.

Tagovi: