Punjene pileće pljeskavice

by | april 19, 2013

Sastojci:

  • 800 g pilećeg belog mesa
  • prstohvat praška za pecivo
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • prezli po potrebi
  • 200 g mocarele
  • 1 dl kisele vode
  • 1/2 kašičice mlevene paprike
  • mešavina začina, biber
  • 500 g krompira
  • 3 dl ulja

Priprema:

1. Pileće belo meso, crni i beli luk iseći na krupnije kocke. Zatim pripremljene sastojke samleti na mašini za mlevenje.
2. Sjediniti mešavinu piletine i luka sa mlevenom paprikom i začinima po ukusu. Postepeno dolivati kiselu vodu i mesiti dok se ne dobije kompaktna smesa. Potom dodavati prezlu i mešati dok smesa ne postane pogodna za oblikovanje. Pred kraj mešenja dodati prstohvat praška za pecivo.
3. Dobijenu masu za pljeskavice ostaviti u frižideru da odmori.
4. Mocarelu iseći na kolutove.
5. Odležalu smesu za pljeskavice podeliti na gomilice. Od svake gomilice mesa nauljenim rukama istanjiti pljeskavicu. Na sredinu svake pljeskavice staviti kolut mocarele, a zatim preklopiti krajeve ka unutra da se spoje.
6. Na vrelo ulje spuštati punjene pljeskavice tako da spojeni krajevi budu okrenuti nadole. Pljeskavice pržiti dok ne porumene.
7. Krompir očistiti i iseći na štapiće te ga propržiti na vrelom ulju i poslužiti kao prilog uz pljeskavice.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: