Rapsodija sezonskih ukusa!

by | novembar 22, 2017

Zimska sezona nam donosi pravo malo carstvo predivnih boja – taman da razbijemo mrazovitu monotoniju! Naoštrite noževe, naseckajte sezonske namirnice, uključite rernu i uživajte u laganoj večeri!

Sastojci: 

dve cvekle

pola bundeve

dve manje šargarepe

pola praziluka

oko 10 kom čeri paradajza

limun

vlašac, peršun, ruzmarin, so

maslinovo ulje

Priprema:

Naseckajte cveklu, praziluk, šargarepu i limun na kolutove, a bundevu na kriške. (Više o pečenoj cvekli pročlitajte u štampanom izdanju magazina L&Z, u okkviru Gastro rubrike!). Poređajte na pleh na papir za pečenje i dodajte čeri paradajz. Poprskajte maslinovim uljem, sokom limuna, s malo soli i svežim začinima po želji. Pecite u rerni na 200C dok povrće ne porumeni i ne omekša!

P.S. Ukoliko neku namirnicu više prefirate slobodno možete povećati količinu!

Autor: Tamara Bogunović

Foto: Pixabay

Pročitati i … Recept za vašu omiljenu poslasticu-macarons sa malinama!


Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

 

Tagovi:

top