Ravioli punjeni sirom u sosu od čeri paradajza

by | maj 6, 2015

ravioli

Potrebno je:
– 200 g brašna T500, 200 g brašna T400 oštro, 2 jajeta, 200 g sira (mlada rikota ili sremski), 50 g rendanog parmezana, 100 g čeri paradajza, bosiljak, maslinovo ulje, beli luk, krupna morska so.

Priprema:
– Najpre napravite testo od brašna i jaja, a kad ono malo odstoji, istanjite ga kao kore za lazanje i isecite na trake širine šest centimetara.
– Potom napravite smesu za raviole tako što ćete pomešati sir i parmezan.
– Na traku od testa, na istoj udaljenosti, staviti pomalo (30 g) smese, koju ste prethodno napravili, i preklopite identičnom trakom od testa, koju ste premazali umućenim jajetom.
– Oblikujte raviole, vodeći računa o tome da u njima ne ostane vazduha. Zatim ih skuvajte u slanoj, kipućoj vodi.
– Dok se ravioli kuvaju, u tiganju na maslinovom ulju kratko propržite paradajz, seckan bosiljak i malo iseckanog belog luka.
– Dodajte kuvanu pastu, sve izmešajte i servirajte toplo.

Recept: Jovica Jovičić
Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić

Tagovi: