Rebra s komoračem i narom

by | april 13, 2015

rebra s narom

Potrebno je (za jednu osobu):
– 400 g svinjskih rebara, 15 g senfa, seckani ruzmarin, majčina dušica, 300 g krompira, 250 g šargarepe, 150 g luka, 10 g soja sosa, 20 g meda, 30 g sitno seckanog komorača, 30 g zelene salate, nar.

Priprema:
Svinjska rebra premažite senfom i pospite seckanim ruzmarinom.
– Potom premažite mašću pleh za pečenje pa u njega stavite isečeni krompir, šargarepu i luk. Pospite majčinom dušicom.
– Na povrće položite rebra, a zatim pleh pokrijte folijom i pecite sat i po na 200 stepeni Celzijusovih.
– Potom skinite foliju, premažite rebra mešavinom soja sosa i meda, pa ih zapecite.
– Servirajte jelo tako što će na tanjiru prvo biti povrće, a odozgo rebra.
– Preko njih stavite komorač, zelenu salatu i nar.

Recept: Jovica Jovičić
Foto: Shutterstock

Tagovi: