Categories Recepti

Recept dana: Kremasta torta od jagode

Ovog vikenda obradujte svoju porodicu osvežavajućom i kremastom poslasticom od jagode. 

Sve što vam je potrebno je…

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • Prstohvat soli

Za fil:

  • 500g jagoda
  • 80g šećera u prahu
  • 500ml slatke pavlake
  • Kesica želatina

Priprema:

Razdvojite belanca od žumanceta. U posudi izmutite žumanca i šećer. U drugoj posudi izmutite belanca sa prstohvatom soli, da dobijete čvrstu penu. Žumancima dodajte brašno, umućena belanca.

Kalup premažite sa malo rastopljenog maslaca. Smesu ulijte u kalup i pecite na 180 stepeni 20 minuta. Kad se biskvit ispeče, ostavite ga da se potpuno ohladi.

Jagode, šećer i slatku pavlaku izmutite štapnim mikserom. Pripremite želatin prema upustvu i dodajte ga u fil.

Fil prelijte preko biskvita i ostavite u frižider da se ohladi. Pre posluženja tortu ukrasite komadićima jagode.

Foto: @anaffairfromtheheart

Recept za palačinke bez brašna i od samo 2 sastojka!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA