Recept dana: Zapečeni losos sa medom i limunom

by | januar 4, 2019

Riba bi na vašoj trpezi trebalo da se nađe barem jednom nedeljno, jer je dobar izbor proteina, a bogata je i zdravim omega 3 uljima. Donosimo vam recept za ukusnu slatko – kiselu kombinaciju: losos  pečen u marinadi od limuna i meda.

Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 120g filea lososa
  • 150g meda
  • 4 kašike soja sosa
  • 2kašike limunovog soka
  • Kašika aleve paprike
  • 3 čena belog luka
  • 1 limun,  isečen na kriške
  • So i biber po želji

Priprema:

Pomešajte med, soja sos,  limunov sok i alevu papriku. U tigan sipajte dve kašike maslinovog ulja i zagrejte. File lososa začinite solju i biberom i pecite ga oko 6 minuta. Dodajte preostalo ulje, okrenite file i pecite ga još 6 minuta. Izvadite file iz tiganja. Stavite beli luk da se dinsta, a zatim mu dodajte smesu od meda i limuna, i ostavite da se krčka. Zatim vratite lososa u tiganj, da se neko  vreme krčka u sosu od meda.

Servirajte ribu na tanjir i dekorišite je kriškama limuna. Kao prilog možete poslužiti pirinač.

Pročitajte i…Recept dana: Rižoto sa škampima

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Tagovi:

top