Recept za najukusnije božićne kolaćiće

by | januar 5, 2018

Sastojci:

300gr mekog brašna
2 ravne kafene kašikice praška za pecivo
1 kom jaje
150gr margarina
100 gr šećera
1kom vanil šećera

za tamniju varijantu kolača

1/2 kafene kašikice cimeta
2 kafene kašikice kakao praha
4 kafene kašikice šumski meda

Priprema


Sve sastojke pomešati u početku miskerom a kasnije  ručno.Margarin pre dodavanja malo omekšati u mikrotalasnoj. Smesu ostaviti da odmori desetak minuta prekrivenu kuhinjskom folijom.

Testo razviti oklagijom na oko 5-8 mm i modlicama vaditi svaki kolačić posebno i redati u tepsiju na pek papir.

Kada poredamo kolačiće na pek papir, staviti ih u rernu na 180 C oko 10 min.

*Dno keksa ne sme biti jače pečeno, boja mora biti jednaka i na dnu i na vrhu , pečeni kolači su dovoljno čvrsti na dodir ali opet se mogu malo pritisnuti. Hladjenjam očvrsnu još više.

Kada se kolačići ohlade ukrasite ih  po želji.

Autor: N.M.

Foto:Pinterest

Tagovi:

top