Recept za vašu omiljenu poslasticu-macarons sa malinama!

by | oktobar 18, 2017

Morate da priznate da je ova poslastica zaludela ceo svet! Macaronsi u svim bojama su brzo i lako postali omiljen slatkiš svim damama! Zato smo za vas pripremili sjajan recep kako biste mogli i sami da uživate u ovom desertu kad god poželite.

Sastojci:
2 belanaca
80 g mlevenih badema
120 g šećera u prahu
50 g sitnog kristal šećera
prehrambena boja po želji ili malo kakaa
Ganache od bele čokolade s limunom i narandžom
100 g bele čokolade
30 ml slatke pavlake
malo soka od limuna
prstohvat naredane korice limuna i narandže

Priprema:
Dva sata pre početka pripreme izvadite belanca iz frižidera.  U multipraktiku sameljite bademe zajedno sa šećerom u prahu. Pravite pauzu kako se oštrice ne bi pregrijale a bademi počeli ispuštati ulje. Važno je da su na kraju što finije samljeveni. Umutite belanca, dodajte kristal šećer i mutite dok ne dobijete čvrst  sneg, ali nemojte mutiti predugo jer će inače macaronsi biti suvi. Zatim umućenoj smesi dodajte samlevene bademe i šećer i lagano sjedinite. Zatim smesu stavite u poslastičarsku vreću i na pleh obložen papirom za pečenje istisnite male kružiće smese tako da im prečnih bude oko 3 centimetra. Ukoliko želite da vam macaronsi budu u nekoj boji dodajte u belanca ektrakt te boje ili sokom od malina.  Pre pečenja ostavite ih na sobnoj temperaturi pola sata, a potom ih pecite 15 minuta na 150C.  Napunite ih pripremljenim punjenjem po želji, ganache (od bele ili tamne čokolade), karamel, lemon curd ili sl. – spojite po dva keksa s malo kreme, ali nemojte pritiskati.
Ganache s limunom i narandžom:
Zagrete slatku pavlaku i dodajte belu čokoladu, mešajte dok se ne istopi, potom dodajte sok limuna i narendanu koru limuna i narandže. Ostavite da se smesa ohladi pre nego što budete mazali macaronse.

Autor: Tamara Bogunović

Foto: Pixabay

Pročitajte i… Ukusne i zdrave: Farfale u paradajz sosu!


Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

 

Tagovi:

top