Recepti prilagođeni dijabetičarima: Top 4 jela sa humusom

by | septembar 15, 2015

ClipboardHumus je od davnina poznat po svom neodoljivom ukusu, ali i pozitivnim uticajima na zdravlje.
Zahvaljujući ovoj namirnici možete regulisati nivo šećera u krvi, sniziti holesterol, a organizmu vratiti snagu i vitalnost

Punjeno povrće
11 g ugljenih hidrata

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Ovaj ukusni obrok može biti savršena užina ili odlično predjelo za nedeljni ručak. Sve što vam je potrebno jesu vaše omiljeno povrće i naravno humus!

Sastojci:
3 paradajza,
1 krastavac
2 veće pečurke
5 supenih humusa

Priprema
1. Dobro operite paradajz i krastavce.
2. Paradajzu odsecite vrh i kašičicom izdubite sredinu.
3. Okrenite ga naopako kako bi se ocedila suvišna voda.
4. Na sličan način pripremite i krastavac. Osušite ga, zasecite i izdubite sredinu, a potom ga napunite humusom .Ostaviti neko vreme u frižideru pre služenja.
5. U svaku pečurku stavite malo ulja i sirćeta, začinite aromatičnim biljem po želji i iseckanim belim lukom. Ostavite da malo odstoje, pa ih kratko pecite u rerni. Na kraju, u svaku dodajte po pola kašike humusa i ukrasite klicama.

Savet: Ovako pripremljen obrok sadrži malo kalorija, a dosta vlakana i hranljivih materija, uključujući i antioksidanse.

Nutritivna vrednost po porciji: 87,9 kalorija, 0,9 g ukupnih masti , 0 mg holesterola, 5,8 mg natrijuma, 10,8 g ugljenih hidrata, 4,4 g proteina

Više recepata prilagođenih dijabetičarima potražite OVDE

Tagovi: