Salata sa račićima

by | decembar 4, 2011

Potrebno je:

100 g presovanih štapića račića

350 g krompira

70 g kukuruza iz konzerve

150 g kačkavalja

150 g kiselih krastavaca

4 jajeta

2 dl pavlake

1 praziluk

200 g majoneza

1/2 limuna

4 kašike ulja

mešavina začina, biber

1. Presovane štapiće račića propržiti na malo ulja da porumene sa obe strane. Zatim ih ostaviti da se ohlade pa iseći na manje komade.

2. Krompir obariti u ljusci a potom oljuštiti i izrendati na krupno rende.

3. Jaja takođe obariti, oljuštiti i izrendati na krupno rende.

4. Praziluk i kisele krastavce iseći na kockice, kačkavalj izrendati na krupno rende.

5. Posebno umutiti pavlaku, majonez i sok od limuna.

6. U odgovarajućoj posudi sjediniti
račiće, kukuruz, jaja, kačkavalj, krompir i praziluk. Preliti smesom od majoneza, dodati začine po ukusu i polako promešati.

Tagovi: