Categories Recepti

Sirova poslastica: Torta od malina sa belom čokoladom

Jeste li probali sirove poslastice? Ako niste, pravo je vreme da to uradite, i to tako da je sami spremite. Danas vam donosimo recept za neodoljivu sirovu tortu od bele čokolade i malina.

Sastojci

Podloga: 1 šoljica badema, 6 urmi, 20 grama kokosovog maslaca, 1/2 kesice vanil šećera.

Krem od bele čokolade: 2 šoljice indijskog oraha, 60 mililitara limunovog soka, 60 mililitara meda, 50 grama kokosovog maslaca, 60 grama kakao maslaca, 1/2 kkesice vanil šećera, prstohvat soli

Preliv od malina: 250 grama malina, 3 kašike meda, 60 grama kakao maslaca

 

Priprema

Podloga:

Kalupu za torte odvojite obruč i na podlogu stavite papir za pečenje. Vratite obruč, zategnite ga i izrežite višak papira za pečenje.  Urmama odstranite koštice i isecite ih na manje komade. Kokosov maslac rastopite na temperaturi do 46 stepeni C. Bademe i vanil šećer izmiksajte u multipraktiku, ali ne u potpunosti do strukture brašna nego malo grublje. Dodajte urme i miksajte dok se skroz ne poveže. Na kraju dodajte i rastopljeni kokosov maslac i miksajte dok se ne počne lepiti. Podlogu dobro rukama utisnite u kalup i odložite u frižider dok ne završite krem i preliv.

Krem od bele čokolade:

Indijske orahe potopite u vodi 2 sata pre pa ih isperite i iscedite. Kakao i kokos maslac rastopite na tihoj vatri ili na pari. Sve sastojke za tortu, osim kakao i kokos maslaca, ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smesu. Na kraju dodajte kakao i kokos maslac i miksajte još malo. Prespite krem iz blendera u posudu i držite na toplom mestu dok ne završite miksanje preliva od malina.

Preliv od malina:

Ako koristite zamrznute maline, prethodno ih dobro otopite, neka budu sobne temperature, kako se kakao maslac ne bi stegao prilikom miksanja.  Prvo u blenderu izmiksajte sve sastojke za preliv, osim kakao maslaca. Potom dodajte i kakao maslac pa miksajte još malo. Krem od bele čokolade dodajte paralelno s prelivom od malina. Na kraju malo izmiješajte viljuškom kako biste dobili prošaranu tortu. Odložite u zamrzivač na 2-3 sata. Ako ćete tortu držati u zamrzivaču, uvek je izvadite na sobnu temperaturu pola sata pre serviranja.

Pročitajte i… Čuvena poslastica: Kuglof od jabuka

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA