Španska pita

by | oktobar 5, 2011

Potrebni sastojci:Španska pita

 

 

 

 

 

Za testo:
250 g brašna
1/2 pakovanja suvog kvasca
175 ml mleka
1 jaje
2 kašike maslinovog ulja, so

Za fil:
80 g goveđe pršute
80 g kečapa
80 g šeri paradajza
100 g mariniranih šumskih pečuraka
1/2 zelene paprike
origano, so

 

 

 

 

 

 

 

 

 Priprema:

 

Testo:
1. Sjediniti brašno, suvi kvasac i so.
2. Posebno umutiti mleko i žumance, a zatim postepeno dodavati ulje i mešavinu brašna i kvasca, te mesiti dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo prekriti suvom krpom i ostaviti na toplom da nadođe.

Fil:
1. Šeri paradajz iseći na polovine, zelenu papriku i goveđu pršutu na štapiće.
Finalni postupak:
1. Okruglu reckavu tepsiju nauljiti, pa dno i bočne stranice obložiti testom.
2. Ivice testa premazati belancetom, a unutrašnjost kečapom.
3. Odozgo rasporediti goveđu pršutu, šeri paradajz, papriku i šumske pečurke te posuti origanom.
4. Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Tagovi: