Spremna za samo 15 minuta! Originalni recept za manastirsku pogaču meku kao duša

by | septembar 5, 2016

Topla, hrskava pogača čije je testo meko i puno uz sir, kajmak i sezonsku salatu – nema boljeg doručka. Priznajte, već vam je voda krenula na usta… A čekajte tek da pročitate recept za mirisnu manastirsku pogaču! 

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Priprema se brzo i lako – već za 20 minuta moći ćete da je servirate. Ne zahteva nikakvo posebno umeće u kuhinji, i čak i ako ste potpuni kulinarski amater, ovaj recept ne može da „omaši“.

I kladimo se da ćete zaboraviti na hleb, kada jednom probate manastirsku pogaču!

Potrebni sastojci:

  • 200 g brašna
  • 4 jaja
  • 300 g sira (najbolje ovčiji)
  • kesica praška za pecivo
  • pavlaka
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml ulja

Pročitajte i… Vegani se kunu u ovo! Postoji nešto što je SAVRŠENA zamena za jaja

Kako se priprema ova slasna pogača ukusnija od bilo kog hleba saznajte na sledećoj strani…

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Priprema:

Izgnječite sir što sitnije, a potom dodajte jaja i sve umešajte viljuškom. Potom dodajte jogurt, kiselu pavlaku i ulje.

Pročitajte i… Ovom slatkom grehu niko ne želi da odoli… Čokoladni hleb zadovoljiće sva vaša čula

Mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu, a potom dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sve sjedinite dok ne dobijete glatku masu.

Nauljite i pospite brašnom orkuglastu tepsiju, i u nju ulijte smesu tako da se ravnomerno rasporedi.

Pecite oko 15 minuta na 20 stepeni!

Služite toplo i sa dodacima po želji.

Prijatno!

Pročitajte i… Recept za NAJBOLJE testo za picu? Imamo ga, a tajna je u neobičnom sastojku

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

 

Tagovi: