Venčanje stresnije muškarcima nego ženama?!

by | 8 decembra, 2015

Svaki četvrti muškarac tvrdi da mu je planiranje venčanja mnogo stresnije nego izabranicama, dok su porođaj, trudnoća i selidba najstresniji događaji u životu žena.

Foto: Promo/The Big Wedding movie

Foto: Promo/The Big Wedding movie

Svaki četvrti muškarac tvrdi da mu je planiranje venčanja mnogo stresnije nego njihovim izabranicama, dok su porođaj, trudnoća i selidba najstresniji događaji u životu žena, pokazalo je jedno američko istraživanje. Naučnici su anketirali 78 ispitanika oba pola i došli do zanimljivih otkrića.

Tek svaka šesta dama svoje venčanje doživljava kao stresan događaj, dok četvrtina mladoženja smatra da su venčanje i dogovori oko njega najteža stvar u životu. Svaki četvrti pripadnik jačeg pola kaže da mu planiranje venčanja pada teže nego njegovoj lepšoj polovini.

Pročitajte i… Šta rade mlade pre venčanja, samo u Srbiji i nigde drugde u svetu

Prijatelji i članovi porodice glavni su izvori stresa, još mnogo pre venčanja, a među zahtevne zadatke spada odlučivanje o tome koga staviti na spisak zvanica, finansiranje svadbe i ugađanje bližnjima, posebno svekrvama i taštama. Zbog toga čak trećina parova, još pre venčanja ima teškoća sa spavanjem i češće se svađa. Kod drugih životnih promena, poput rođenja deteta, žene najviše brinu oko porođaja i promena koje će doživeti na telu, dok muškarce muči promena načina života.

Pročitajte i… Poznati parovi koji su se venčali u 2015.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.