Categories Stil života

Serije koje ćete sa zadovoljstvom da bindžujete tokom vikenda

Ako ste jedna od onih osoba koja obožava da provodi zimske noći bindžujući serije, ovo je tekst za vas. Donosimo vam zabavne nove naslove  koje vredi pogledati, ali i starije naslove koji su već osvojili publiku.

Katarina Velika

Nova četvorodelna drama „Katarina Velika“ (Catherine the Great), sa Helen Miren i Džejsonom Klarkom u glavnim ulogama, imaće premijeru 3. oktobra, kada će sve epizode postati dostupne putem HBO GO usluge videa na zahtev. Serija će takođe biti emitovana na HBO kanalu, gde je premijera zakazana za 4. oktobar u 20.00h.

„Katarina Velika“ se bavi političkim i seksualnim intrigama na dvoru najmoćnije žene monarha u istoriji. Katarina (Helen Miren) je imala vrhovnu vlast u Rusiji gotovo polovinu 18. veka – odlučna, nezavisna, briljantno inteligentna i seksualno slobodna, predstavljala je definiciju savremene žene. Mini-serija prati Katarinu do kraja njene vladavine kroz strastvenu aferu s ruskim vojnim komandantom, Grigorijem Potemkinom (Džejson Klark). Usred skandala, intrige i kolosalnog sukoba, ovo je priča o opsesivnoj ljubavi. U nemogućnosti da se javno venčaju i čuveni po svom bludu, razvili su jedinstven i blizak odnos, pobeđujući neprijatelje i formirajući Rusiju kakvu znamo danas.

A Christmas Carol

Serija „Božićna priča“ (A Christmas Carol) zasnovana je na istoimenom romanu Čarlsa Dikensa i
donosi dobro poznatu priču o ogorčenom i škrtom Ebenezeru Skrudžu, koji prezire praznike. Na
Badnje veče ga posećuju tri duha koja će mu pokazati njegovu prošlost, sadašnjost i budućnost.
Glavna uloga poverena je Gaju Pirsu, a u seriji glumi i Tom Hardi, koji je istovremeno jedan od
izvršnih producenata.

7 stvarno dobrih serija koje možete pogledati na Netflixu

LEGACIES

Radnja serije je smeštena u Školi Salvatore za mlade i talentovane i prati sledeću generaciju
natprirodnih bića dok uče šta znači biti poseban u svetu koji to možda nikada neće razumeti. To je
klasična škola za vampire poput Em Džija, vukodlake poput Rafaela i veštice poput bliznakinja Lizi i
Džozi Salcman, pa su deca i njihov voljeni direktor, dr Alarik Salcman, bili zapanjeni kad su morali da
se suoče sa nizom čudovišta i stvorenja za koja su čuli samo u mitovima i legendama. Zmaj. Gargojl.
Bezglavi konjanik. Zlo koje stoji iza vaskrslih, nekadašnjih izmišljenih bića zastrašujuće je povezano sa
najnovijim đakom škole, Landonom Kirbijem. To je navelo njegovu prvu i jedinu ljubav, Houp
Majklson, omiljenu devojku u školi, da žrtvuje svoje mesto u školi – i svetu – i spase Landona strašne
sudbine. Nova sezona će nam pokazati svet bez Houp Majklson i haos koji ide uz to. Houp će u
međuvremenu pokušati da se vrati u školu, koja za nju predstavlja dom, i prijateljima koje voli kao
porodicu.

EUPHORIA

Kontraverzna serija, puna eksplicitnih serija koja oslikava život tinejdžera, pripadnika generacije Z. Savet za mlade roditelje- ne gledajte ako niste spremni da znate sa čime sve potencijalno mogu današnji srednjoškolci da se suočavaju. Ova serija će vas definitivno navesti da se zahvalite na svom staromodnom i mirnom detinjstvu i tinejdžerskim danima.:) Generacija Z je definitivno otišla korak dalje. Serija je izazvala buru reakcija u Americi, ali ipak, publika traži još, pa scenaristi pripremaju drugu sezonu.

Euforija“ je drama o odrastanju koja iskreno i sa empatijom istražuje svet tinejdžera, njihove žurke prepune droge i svakodnevni život ispunjen anksioznostima. Serija prati 17-godišnju Ru Benet (Zendaja), zavisnicu koja je nedavno izašla sa odvikavanja i pokušava da pronađe smisao u životu. Njen život se dramatično menja kada upozna Džuls Von, transrodnu devojku koja se nedavno doselila u grad, nakon što su joj se roditelji razveli. Kao i Ru, Džuls pokušava da pronađe svoje mesto u svetu. Deo Ruinog društva čine i njeni prijetelji iz škole, Nejt Džejkobs, sportista čiji problemi sa agresivnošću maskiraju njegovu seksualnu nesigurnost; Medi Perez, Nejtova devojka sa kojom stalno raskida; Kris Mekej, fudbalska zvezda koja se posle srednje škole teško navikava na koledž; Kesi Hauard, koju progone seksualni skandali iz prošlosti; Leksi Hauard, Kesina mlađa sestra i Ruina racionalna drugarica iz detinjstva; i Ket Hernandez, tinejdžerka koja je svesna svog tela i voli da istražuje seksualnost. Pored Zendaje, u seriji glume i Mod Apatou, Angus Klaud, Erik Dejn, Aleksa Demi, Džejkob Elordi, Barbi Ferera, Nika King, Storm Rid, Hanter Šejfer, Aldži Smit i Sidni Svini.

 

Sve pomenute serije su dostupne na HBO GO platformi 

Kraj nagledanije serije svih vremena: “Sve ima svoj kraj pa i Igra prestola”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA