Categories Stil života

Šta te čini damom? 7 pravila ponašanja, koje prave dame nikada ne krše

Pored lepog držanja i širokog osmeha, jednu ženu damom čine maniri i lepo ponašanje. Dakle, prava dama sebi nikad ne bi dopustila određene greške u ponašanju i nepogrešivo ostavlja dobar utisak pri upoznavanju sa novim ljudima.

Postoji određeni skup pravila, koje ne biste smeli da prekršite, ako sebe smatrate pravom damom:

1. Modne greške

Prave dame imaju istančan stil, one ne nose preusku, ali ni preširoku odeću. One nose odmerenu odeću, koja ističe njihovu prefinjenu lepotu i mnogo govori o njihovom istančanom ukusu.

2. Pravilno držanje

Jednu damu uvek ćete prepoznati po njenom stavu, pravim ramenima i visoko podignutoj glavi. One nikada nisu pogrbljene, jer takav izgled nikako nije damski i odaje utisak da o nečemu brinete.

3. Briga o svom telu

Dama koja drži do sebe vodi računa o svom fizičkom izgledu i neguje se. Ona se hrani zdravo, redovno trenira i ima svoju jutarnju i večernju rutinu, kojih se nepogrešivo pridržava.

4. Minimum šminke

Upravo jer vode računa o svojoj koži, ten im je besprekoran, pa je dovoljno da nanesu minimum šminke, kako bi na prirodan način istakle svoju lepotu.

5. Samokontrola

One imaju potpunu kontrolu nad svojim ponašanjem i nikada sebi neće dopustiti neprimeren ispad u javnosti. Drže do sebe i vode računa o svom ponašanju.

6. Umerenost

One u svemu imaju osećaj za meru. Drže se na distanci, ne skreću pažnju na sebe, ne smeju se glasno, ne tračare i znaju da je suptilnost zlata vredna.

7. Kašnjenje

One nikad ne kasne, poštuju tuđe vreme i očekuju da drugi poštuju njihovo vreme.

Odmerenost i lepi maniri važna su osobine, koje ženu čine lepom, prefinjenom i vrednom svačijeg poštovanja.

Foto: @camilacoelho

5 malih, svakodnevnih dokaza sreće

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA