Aromatična piletina u povrću

by | jul 11, 2011

Potrebni sastojci:Pileći karabatak

 

 

 

 

 

600 g pilećih karabataka
400 g paprike (žute i zelene)
300 g šargarepe
100 g maslina
200 g crnog luka
so, biber, dodatak jelima
6 kašika maslinovog ulja
peršunov list, bosiljak
3 čena belog luka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Priprema:

U činiju staviti iseckan beli luk, peršunov list, bosiljak, deo ulja i začine. Promešati, dodati karabatke i ostaviti da se mariniraju. Povrće iseći na komade, staviti u činiju, začiniti i  promešati. Rasporediti povrće u vatrostalnu tepsiju, preliti preostalim uljem, dodati  karabatake i peći u rerni zagrejanoj na 200ºC, 30-ak minuta. Servirati aromatične karabatke u
povrću na tanjir.
 

 

Tagovi: