Mini tart sa šljivama, tako mirisan i sočan da će vam ulepšati život!

by | jul 28, 2016
Foto: Mica kuvarica

Foto: Mica kuvarica

Sastojci:
Testo
– 200 g brašna
– 100 g putera
– 50 g šećera
– 1 jaje
– 1-2 kašike hladne vode
Nadev
– 600 g šljiva
– 3 kašike šećera
– 1 kašičica cimeta
– 50 ml ruma
– 100 g šećera u prahu

Priprema:
Testo
1. Pomešati brašno i šećer, dodati kockice putera i mesiti rukama dok se ne dobije mrvičasta smesa.
2. Dodati jaje i vodu pa nastaviti s mešenjem dok ne se ne dobije glatko testo. Umotati testo u providnu foliju i ostaviti 30-ak minuta u frižideru.
Nadev
1. Šljive očistiti od koštica i iseći na četvrtine. Posuti šećerom i cimetom, preliti rumom i dobro promešati.
Finalni postupak
1. Odstojalo testo razvući oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini (ili između dva lista papira za pečenje).
2. Mini-kalupe za tart nauljiti, pa dno i stranice obložiti istanjenim testom. Višak testa ukloniti i jedan deo ostaviti za tračice.
3. Preko testa rasporediti nadev od šljiva.
4. Preostalo testo ponovo razvući, pa okruglim nazubljenim točkićem iseći na tračice. Poređati preko nadeva u vidu mreže, a ivice malo pritisnuti da se zalepe.
5. Peći na 180º C 30 minuta, dok blago ne porumene.
6. Pečene tartove ostaviti da se potpuno ohlade, a zatim ih izvaditi ih posuda i posuti šećerom u prahu.

Tagovi: