Aromatično pile

by | 10 juna, 2011

Potrebni sastojci:Aromatično pile

 

1 pile srednje veličine
150 g majoneza
1 kašika senfa
sok od jednog limuna
ruzmarin
origano, bosiljak
600 g mladog graška
50 g putera
1/2 dl ulja
mešavina začina, biber

 

Priprema:

 

1. Pile natrljati začinima (origanom, bosiljkom, ruzmarinom, mešavinom začina i biberom) i svezati mu noge kuhinjskim kanapom.
2. Belo meso poprečno zaseći na svaki centimetar, te začiniti i proreze.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti majonez, senf, sok od limuna i dobro izmešati.
4. Pripremljenu smesu od majoneza preliti preko pileta.
5. Tepsiju nauljiti i u nju položiti pripremljeno pile, prekriti ga folijom i peći na 200 ?C u zagrejanoj rerni, oko 60 min. Zatim skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok piletina ne porumeni.
6. Grašak obariti u slanoj vodi, procediti ga i kratko propržiti na otopljenom puteru.
7. Pečeno pile poslužiti uz prilog od graška.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.