Bademovi čajni kolačići

by | 4 februara, 2011
Bademovi čajni kolačići

  • 125 g brašna
  • 100 g putera
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 vanil-šećer
  • 100 g mlevenih badema
  • 50 g badema u komadu
  • 1 belance

1. U manjoj posudi sjediniti puter, šećer, vanil-šećer i dobro izmešati.
2. Dodati belance, brašno, mlevene bademe i dobro umutiti mikserom.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje. Pripremljenu smesu za kolačiće sipati u poslastičarski džak i na papir za pečenje istiskivati gomilice.
4. Na sredinu svake gomilice zabosti po jedan badem. Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 180 ºC dok ne porumeni.

Izvor:  Dobra hrana logo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.