Baklava s makom

by | mart 22, 2012


Sastojci:

600 g tankih kora za pitu

za fil:

5 jaja
250 g šećera
250 g ulja
1 prašak za pecivo
1 kisela pavlaka

za posipanje:

300 g mlevenog maka
5 kašika šećera

za šerbet:

800 g šećera
½ l vode

Priprema:

1. Dobro promešati mak i šećer.
2. Umutiti jaja i šećer, dodati ulje, prašak za pecivo i kiselu pavlaku. Malo fila odvaditi u manju posudu.
3. Koru premazati filom, pa posuti makom i postupak ponavljati dok se ne potroši materijal.
4. Baklavu iseći na kocke, preliti je sa malo fila i peći 30 minuta na oko 200 stepeni.
5. Pečen kolač preliti šerbetom (ukuvati šećer i vodu).

Recept Snežane Kitanović iz Zemuna
Izvor: Pošalji recept

Tagovi: