Banana split torta

by | mart 21, 2012

SASTOJCI

Za koru:

8 jaja, 8 kašika šećera, 8 kašika brašna, 1 prašak za pecivo, 1 kašika ulja, 1 kašika vode, 1 burbon vanil-šećer

Za fil:

400 ml mleka, 400 ml slatke pavlake, 1 kesica želatina, 5 kašika marmelade od kajsije, 1 kesica učvršćivača za šlag, 2 kašike šećera, 100 g iseckane čokolade, 200 g kisele pavlake, 2 prepolovljene banane

Za ukrašavanje:

250 ml slatke pavlake, 1 kesica učvršćivača za šlag, 12 bananica, 12 slatkih štapića sa ukusom lešnika, rendana čokolada

PRIPREMA

Kora:

Dobro umutiti jaja, zatim dodati šećer i vanil šećer. Mutiti desetak minuta dok masa ne pobeli. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje i vodu. Testo sipati u pleh prečnika 32 cm i peći 35 minuta na 180 stepeni. Kad se ohladi, koru preseći napola.

Fil:

Mleko podgrejati, a zatim sipati omekšali želatin i šećer. Ostaviti da se ohladi i da se želira. Potom dodati umućenu slatku pavlaku (sa učvršćivačem), kiselu pavlaku i komadiće čokolade. Donju koru namazati marmeladom od kajsija i poređati polovine banana. Preko njih staviti prsten za tortu, sipati krem i poklopiti drugom korom. Tortu ostaviti da se steže 4 sata.

Finalni postupak:

Skinuti prsten i tortu ukrasiti slatkom pavlakom, rendanom čokoladom, bananicama i rolerima.

Recept Sanje Gostović iz Inđije

Izvor: Pošalji recept

Tagovi: