Bataci na lovački način

by | 12 juna, 2015
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 4 veća pileća bataka
– 100 g sira trapista
– 4 kisela krastavca
– 100 g dimljenog vrata
– 1 šargarepa
– 1/2 manjeg celera
– 1 list lovora
– 3 dl belog vina
– 1 dl vode
– 1 dl pavlake
– so, biber, mešavina začina po ukusu

Priprema:
1. Pileće batake odvojiti od kostiju, izlupati tučkom za meso pa začiniti.
2. Svaku šniclu od bataka prekriti dimljenim vratom, preko njega staviti rendani sir i krastavce isečene na štapiće.
3. Batake presaviti i pričvrstiti čačkalicom pa propržiti na vrelom ulju. Gotove batake izvaditi i ostaviti na toplom mestu.
4. U šerpu staviti očišćenu i iseckanu šargarepu i celer, sipati vino i vodu, dodati lovorov list, pa poklopiti i kuvati dok povrće ne omekša.
5. Kada se povrće skuva, izvaditi lovor pa sve izmiksati, dodati pavlaku, promešati i začiniti po ukusu.
6. Punjene batake servirati na tacni za služenje, preliti ih gotovim prelivom i servirati uz pire krompir.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.