Belo meso u palačinkama

by | 22 juna, 2011

 

 

Lepota i Zdravlje - Belo meso u palacinkama


POTREBNO JE: (za 4 osobe)

Priprema: 40 min. Pečenje: 40 min.

 

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 8 palačinki
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 paprike
  • 300 g pelata paradajza
  • 2 dl pavlake
  • 2 dl mleka
  • 3 jajeta
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 0,5 dl ulja
  • mešavina začina, so, biber

 

PRIPREMA:

1. Luk očistiti i iseći na rebarca, a papriku i pelat paradajza iseckati na kocke. Polovinu pripremljenih palačinki iseći na trake, a ostale ostaviti u komadu.
2. Na malo ulja pržiti piletinu dok ne porumeni, zatim dodati luk i papriku, pa još pržiti kako bi povrće i meso omekšalo.
3. Potom dodati pelat paradajza i seckane palačinke, začiniti po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri. Dinstano meso izvaditi i iseći na kocke, a potom vratiti u fil.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti, pa dno i bočne stranice prekriti celim palačinkama tako da krajevi padaju preko ivica posude. Na palačinke sipati pripremljen fil, krajeve preklopiti ka unutra, te sve prekriti još jednom palačinkom.
5. Posebno umutiti pavlaku, jaja i mleko, preliti preko filovanih palačinki pa staviti u zagrejanu rernu da se peče dok ne porumeni.

 

REČ PLUS:

Palačinke uvek srećemo u novom, maštovitom izdanju, ovoga puta u kombinaciji sa pilećim belim mesom. Ovaj obrok ne smete propustiti. Iznenadite nekoga ovim originalnim receptom.

 

Izvor:  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.