„Cheesecake“ s nutelom

by | 11 februara, 2012

Sastojci:

Korica

– 12 smrvljenih čoko keksa
– 3 kašike margarina

Krem

– Veliki paket kremastog sira
– 2/3 šolje nutele
– 1 kašika ekstrakta od vanile
– 1 pakovanje smrznutog šlaga

Ukrasni krem

– Umućena slatka pavlaka
– Čokoladne mrvice
– Mrvljeni bademi, lešnici ili orasi

Priprema:

1. U manju posudu pomešajte smrvljene keksiće i margarin u jednoličnu smesu. Ravnomerno razdelite u posudice i kašikom pritisnite na dno.

2. U velikoj činiji dobro izmiksajte kremasti sir i nutelu električnim mikserom, a zatim dodajte smrznuti šlag i kašičicu ekstrakta od vanile i nastavite mešati. Raspodelite u šolje i oblikujte, a zatim pokrijte posudice folijom i ostavite barem dva sata u frižideru pre posluživanja.

3. Izmiksaj slatku pavlaku i stavite na desert pre samog posluživanja. Posipajte čokoladnim mrvicama, orasima, lešnicima i bademima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.