Chocolate love

by | mart 8, 2011

Želite da napravite specijalnu tortu za neku specijalnu osobu? Ništa lakše. Sa zanimljivim čokoladnim ukrasima i najobičnija torta pretvara se u zavodljivu poslasticu za posebne trenutke…

Više od sedam milijardi dolara godišnje se troši na čokoladu! Možda je to zato što žene vole  čokoladu kao poklon, mnogo više od cveća! Zna se da je čokolada sjajan ljubavni afrodizijak. A i kada ljubavi nema, čokolada je uvek tu da vas oraspoloži 🙂

film ČokoladaNekada se čokolada najviše konzumirala kao napitak jer nije bilo moguće dobiti čvrstu smesu. U astečkoj kulturi, u magičnom piću od kakaovca smelo je da uživa samo sveštenstvo i plemstvo, jer po tadašnjem verovanju čokoladni napitak je ulivao mudrost i moć. A onda je neki pametan čovek konstruisao presu za čokoladu i… ostalo je istorija u obliku tamnobraon kockica, koje su postale obavezna stavka čak i na spisku namirnica za putovanja u svemir. Jer crna čokolada, pod uslovom da je čuvana kako treba, može da bude jestiva i nakon 10 godina!
A znate li ko je Ričard Kedberi? On je 1861. smislio da za Dan zaljubljenih prodaje čokoladu u obliku srca i od toga je napravio sjajan biznis. Čokoladno srce (a i čokoladna torta u obliku srca) i dan-danas je jedno od najčešćih poklona među zaljubljenim parovima – jer ono sa stilom prenosi ljubavnu poruku, deluje nežno, romantično, toplo i strasno.
Sigurno ste bar jednom pogledali film Čokolada u kojem Žilijet Binoš ovom prefinjenom poslasticom zavodi prezgodnog Džonija Depa. Ali čokolada nije začin samo njihove burne ljubavne priče. Kulinarska čarobnica koja je nasledila tajnu spravljanja neobično ukusne čokolade, koju glumi Žilijet, uči svoje sugrađane kako da osete slast uživanja ne samo u ovom slatkom grehu već i u životu uopšte. Zašto se ne biste ugledali na nju? Posmatrajte život kao čokoladu, slatku, gorku, grešnu, zavodljivu, misterioznu i egzotičnu… koju vredi istražiti i u kojoj treba znati uživati 🙂

_____________________________________________________
Fashion torta

Fashion torta
Pomoću široke trake od čokolade kojom ćete obaviti tortu i uz malo veštine, možete kreirati tortu u obliku šešira.

_____________________________________________________
 Slatka čipka

Slatka čipka
Ova čokoladna mrežica i najobičnijoj torti ukrašenoj šlagom daće poseban pečat.

_____________________________________________________
Klasika

Klasika
Reform torta ne mora biti ni obična ni dosadna – biće dovoljno da je ukrasite topljenom čokoladom na neki nov i neobičan način.

_____________________________________________________
Čoko trake

Čoko trake
Da vaša torta a izgleda kao slatki paketić…

_____________________________________________________
Princesse

Princesse
Čokoladni ukrasi na vrhu i sa strane daju savršen final touch ovoj maloj ali prefinjenoj poklon torti.

_____________________________________________________
Fantaisie

Fantaisie
Torta u obliku srca, različiti ukrasi od crne i bele čokolade, trakice i šare… Razigrano kao prolećna ljubav!

TOP SAVETI
> Za pravljenje čokoladnih ukrasa koristite čokoladu od min. 70% kakaoa.
> Otopite je na vodenoj pari (iznad veće posude s kipućom vodom).
> Razmažite je u tankom sloju na pek papir ili pravite šare po izboru (cvetiće, mrežicu i sl.).
> Stavite je u frižider da očvrsne.
> Kad je izvadite iz frižidera ostavite da malo odstoji na sobnoj temperaturi (ne previše) kako biste lakše odvojili ukrase koje ste napravili ili lopaticom odvojili trake u obliku valjka ili pak pomoću kalupa napravili različite oblike.
> Brzina je ključni faktor u izradi ovih ukrasa jer se čokolada lako i brzo topi.

Tekst: PR Foto: PR

Tagovi: