Čokoladna kesten torta

by | 21 januara, 2012

Ova torta bez brašna i šećera jednostavna je za pripremu i veoma je ukusna.

Priprema:

Torta:

– 225 gr crne čokolade
– 6 jaja
– prstohvat soli
– 125 gr maslaca
– 2 ciglice zamrznutog kesten pirea
– 2 kašičice ruma

Preliv od čokolade:

– 100 gr crne čokolade
– 250 ml slatke pavlake
– nekoliko kapi ekstrakta od vanile

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Odvojite belanjke od žumanjaka i u posebnoj posudi uz dodatak soli izmiksajte belanjke. U drugoj posudi izmiksajte žumanjke, kesten pire i maslac.

2. U smesu lagano dodajte polovinu umućenih belanjaka, rum i rastopljenu čokoladu. Sve izmiksajte i u smesu dodajte i ostatak belanjaka.

3. Kalup za tortu premažite maslacom ili obložite papirom za pečenje i smesu prelijte u kalup.

Ukupno pečenje: 40 do 60 minuta.

Jedno reagovanje na “Čokoladna kesten torta”

  1. Marijana kaže:

    Čini mi se da je super torta i htela bih da je napravim, ali imam nekoliko dilema. Da li slika odgovara ovom receptu? Ako sam pažljivo pročitala sve se izmuti i izlije u pleh, pa mi nije jasno kako je na slici torta u slojevima. Takođe mi nije jasno kako se priprema preliv od čokolade. Meni pada na pamet da se svi sastojci prokuvaju i preliju preko torte, ali možda i da se pavlaka umuti i u nju sira rastopljena čokolada, pa da se torta filuje. Baš ste me zbunili. Molila bi da mi odgovorite na pitanja, jer hoću što pre da isprobam recept. Puno pozdrava

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.