Čokoladni tart od kafe i maskarponea

by | 18 februara, 2012

Odlična kombinacija gorkastog testa od kakaa, slatkastog krema od maskarponea, intenzivnog krema od čokolade i kafe.

Sastojci:

Testo:

– 110 g brašna
– Prstohvat soli
– 40 g gorkog kakaa
– 115 g mekanog maslaca
– 50 g šećera
– 1 veliko jaje
– par kapi vanile
– 3 kašičice slatke pavlake

Čokoladna krema s kafom:

– 225 g crne čokolade
– 310 ml slatke pavlake
– 2 kašičice nes kafe (prah)

Punjenje:

– 300 g maskarponea
– 1 kašika belog eurokrema
– 10 g vanilin šećera

Priprema:

1. Prvo napravite čokoladni krem s kafom. Čokoladu naseckajte na male komade. Slatku pavlaku ulijte u posudu, dodajte kafu i grejte dok ne prokuva, pa prelijte po čokoladi i mešajte da se rastopi. Ostavite krem oko 30 minuta na sobnoj temperaturi, povremeno mešajući.

2. Za testo, izmiksujte maslac i šećer dok ne budu penasti. Dodajte jaje i vanilu. Brašno, kakao i so pomešajte pa dodajte u testo dva puta, naizmenično sa slatkom pavlakom. Testo formirajte u tanji pravougaonik i stavite u frižider na sat vremena. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kalup za tart lagano namastite. Testo razvaljajte i stavite u kalup. Dno izbockajte viljuškom. Kalup vratite u frižider na još jedno 20-ak minuta i onda ga stavite peći. Pecite oko 15-ak minuta (možda i malo više). Izvadite ga i ostavite da se ohladi.

3. Maskarpone, beli eurokrem i vanilu dobro promešajte i premažite po tartu.

4. Čokoladni tart od kafe i maskarponea.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.