Čorba sa dimljenom kolenicom

by | 5 septembra, 2011

Potrebni sastojci:Čorba sa dimljenom kolenicom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 manja dimljena kolenica

1 veza mladog luka

2 krompira

2 paradajza

100 g mladog graška

1 kašika seckanog peršuna

2 kašike gustina

1 kašičica mlevene paprike

mešavina začina, biber

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Priprema:

 

1. Dimljenu kolenicu staviti u lonac, naliti vodom i kuvati dok meso ne počne da se odvaja od kostiju. Zatim je izvaditi iz tečnosti, meso odvojiti od masnoće i kostiju, i iseći na kockice, a tečnost sačuvati.

2. Mladi luk iseći na kolutove, paradajz i krompir na kockice.

3. Iseckano meso kolenice vratiti u tečnost u kojoj se kuvalo, dodati krompir i mladi luk i kuvati dok krompir napola ne omekša.

4. Zatim dodati paradajz, mladi grašak i začine po ukusu, te kuvati još 15 min.

  1. Posebno razmutiti gustin i mlevenu papriku sa malo vode, dodati u čorbu i kuvati dok se ne dobije odgovarajuća gustina. Gotovu čorbu posuti peršunom.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.