Danas kuvamo: Argentinski ćevap

by | 29 aprila, 2017

Ako „Punjeni argentinski ćevap“ spremamo za četiri osobe potrebno nam je: 300 gr mlevenog mesa, 250gr krompira, 2 čena belog luka, 1 žumance, 1 celo jaje, 1 prašak za pecivo, so, biber.
Punjenje pravimo od 150 grama iseckane praške šunke i 150 grama, takoše iseckanog, gauda sira. 
Smesu za pohovanje čini 1 belance, 3 kašike brašna i 3 kašike hlebnih mrvica.
Sos ćete dobiti tako što ćete viljuškom izgnječiti 50 gr feta sira, a onda u nejga dodati 5 kašika tartar sosa i origana koliko želite.

Foto: Coolinarika

Krompire operate i stavite da se bare oko pola sata. Vodite računa da budu približno iste veličine, kako bi se istovremeno skuvali. Potom ih pustite da se prohlade, oljuštite, ispasirajte, pa dodajte mleveno meso, sitno isceckan beli luk, žumance, celo jaje, prašak za pecivo, so i biber. Dobro sjedinite masu, pa je razvaljajte po pouljenom masnom papiru. Debljina treba da bude oko 3 cm, ali može i manja. Složite preko mešavine mesa i krompira kockice šunke i sira. Napravite rolat, a zatim ga isecite na 8 komada. Naravno, može da ih bude više ili manje, sve zavisi od vaše želje. Pritisnite krajeve da se spoje. Blago umutite belance, pa onda oblikovane ćevape umočite prvo u brašno, zatim u belance, a na kraju u mrvice. Pržite u dubokoj masnoći, a kad budu gotovi stavite na kuhinjski papir, da se ocede.

Od 27. aprila do 6. maja u Novom Sadu traje Food Planet, festival internacionalne hrane i muzike. Odaberite kuhinju koja vam najviše odgovara i vidimo se na Trgu Slobode u Novom Sadu. Više informacija na Food Planet – Festival nacionalnih kuhinja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.