Danas spremamo: Mini kiš sa šampinjonima i fetom

Klasično francusko jelo predstavljamo u mini verziji, koja je idealna za posluženje na raznim proslavama. Za 12 komada potrebno je: 270 gr oštrog brašna, 130 gr putera, pola kašičice soli, 3 kašike kisele pavlake, pola kašičice praška za pecivo.
Za fil vam treba 100 gr feta sira, 400 gr šampinjona, 59 gr gauda sira, 2 jajeta, 300 ml slatke pavlake, 30 gr luka, 25 gr parmezana

Foto: Coolinarika

Priprema:
1. Sjediniti brašno i puter, koji treba da bude hladan (prethodno nasečen na komadiće).
2. Kada se puter potpuno rastopi, pa brašno postane grudvasto, dodajte so, kiselu pavlaku i prašak za pecivo. Meštajte dok testo ne postane glatko.
3. Pripremljeno testo stavite na podlogu, koju ste posuli brašnom, pa tanko razvaljajte. Okruglim kalupom za sečenje prečnika oko 9 cm isecite krugove.
4. U svaku rupu pleha za mafine stavite po jedan krug od testa i lagano utisnite.
5. Pečurke isecite na listiće i prodinstajte. Fetu isecite na kockice i pomešajte sa prohlađenim šampinjonima i narendanom gaudom.
6. Fil ravnomerno rasporedite po kalupima.
7. Jaja razmutite, pomešajte sa slatkom pavlakom i sitno isečenim lukom, pa prelijte po filu.
8. Na kraju pospite narendanim parmezanom. Stavite u rernu i pecite pola sata, na 200 stepeni.
9. Možete služiti i tople i hladne.

Od 27. aprila do 6. maja u Novom Sadu traje Food Planet, festival internacionalne hrane i muzike. Odaberite kuhinju koja vam najviše odgovara i vidimo se na Trgu Slobode u Novom Sadu. Više informacija na Food Planet – Festival nacionalnih kuhinja.