File u zelenom mantilu

by | avgust 8, 2013

File U Zelenom Mantilu

Sastojci:

  • 2 svinjska filea srednje veličine
  • 120 g kačkavalja
  • 3 kašike senfa
  • 1/2 veze bosiljka
  • 1/2 veze majčine dušice
  • 1/2 veze peršuna
  • so, biber

Za prilog:

  • 150 g pirinča
  • 3 šargarepe
  • 100 g graška
  • 50 g putera
  • so

Priprema:

1. Svinjske filee izdubiti po sredini, a kačkavalj iseći na štapiće. Bosiljak, majčinu dušicu i peršun sitno iseckati i pomešati.
2. Izdubljene filee začiniti po ukusu, premazati ih senfom, pa uvaljati u mešavinu bosiljka, peršuna i majčine dušice.
3. Pripremljene filee uviti u foliju i staviti u zagrejanu rernu da se peku dok ne omekšaju. Gotove filee poslužiti uz rižoto od povrća.

Prilog:

1. Šargarepu oguliti, iseći je na kocke i sa graškom obariti u slanoj vodi. Pirinač posebno obariti.
2. Obareno povrće i pirinač procediti od suvišne tečnosti, propržiti na puteru i začiniti po ukusu.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: