Filovane pečurke

by | 30 avgusta, 2011

Potrebni sastojci:Punjene pečurke

 

2 srednja krompira

1 kašika putera

4 kašike neutralne pavlake

12 većih šampinjona

0,5 dl maslinovog ulja

50 g suvog dimljenog vrata

50 g kečapa

1 manja glavica crnog luka

1 kašika parmezana

1 kašika seckanog peršuna

1 kašika seckanog vlašca

2 čena belog luka

majčina dušica

so, biber

 

Priprema:

 

1. Krompir očistiti i iseći na kocke, pa ga obariti u slanoj vodi.

2. Crni luk, suvi vrat i drške pečuraka iseći na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.

3. Na malo maslinovog ulja propržiti crni luk kako bi porumeneo, a zatim dodati drške od šampinjona i beli luk, te dinstati dok suvišna tečnost ne ispari. Pred kraj dinstanja dodati suvi vrat, kečap, majčinu dušicu i začine po ukusu.

4. Posebno sjediniti ispasiran krompir, puter i neutralnu pavlaku. Dodati parmezan, vlašac, peršun i začine po ukusu, pa promešati.

5. Poklopce od pečuraka propržiti na maslinovom ulju sa obe strane kako bi porumeneli. Zatim ih ocediti od masnoće i ostaviti da se prohlade.

6. Ovako pripremljene poklopce pečuraka napuniti filom od suvog vrata, a odozgo pomoću poslastičarskog džaka naneti fil od krompira.

  1. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, poslagati u nju punjene pečurke, te zapeći u rerni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.