Gužvara od tikvica

by | 8 maja, 2009
Lepota i Zdravlje - recept -Guzvara od tikvica


POTREBNO JE:  (za 5 osoba)

Vreme pripreme: 40 min. pečenje: 45 min. mirovanje: 30 min.

 

  • 1 kg tikvica
  • 300 g feta sira
  • 5 jaja
  • 2 dl mleka
  • 3 dl pavlake
  • 500 g tankih kora za pitu
  • 3 kašike ulja
  • začin C, biber

 

PRIPREMA:
1. Tikvice očistiti, izrendati, posoliti, te ostaviti da odstoje 30 minuta, a potom ocediti višak tečnosti. Feta sir izrendati na krupno rende.
2. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, pavlaku i mleko, dodati tikvice i feta sir, pa polako promešati i začiniti po ukusu.
3. Svaku koru za pitu umočiti u pripremljen fil, zgužvati je, te slagati jednu do druge u nauljenu tepsiju. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal, a ostatak fila preliti preko zgužvanih kora.
4. Pripremljenu gužvaru peći u zagrejanoj rerni na 250 °C dok ne porumeni.

 

REČ NUTRICIONISTE:

Visok udeo vode čini tikvice idealnom namirnicom za dijetu, a da bi se potpuno iskoristila lekovita svojstva ovog povrća, preporučljivo je da se konzumiraju sa korom. 

 

Izvor:  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.