Hrskave ćufte s kukuruzom i škampima

by | januar 25, 2012

Škampi su jedan od najpopularnijih plodova mora u svetu. Njihovo ukusno, slatkasto meso ima visoku energetsku vrednost, a sadrži čak 20% proteina, 2% masti i 1% ugljikohidrata.

Sastojci:

– 350g kukuruza šećerca
– 150g očišćenih repova škampa
– 1 glavica belog luka
– 2 kašičice narezanog svežeg vlašca
– 1 jaje
– 100g brašna
– ½ kašičica mlevenog korijandera
– ½ kašičica čilija u prahu
– so
– ulje

Priprema:

1. Ocedite kukuruz, dodajte narezane repove škampa, samleven luk, vlašac i razmućeno jaje.

2. Dobro i pažljivo promešajte. Dodajte brašno, korijander, čili i so i sve promešajte.

3. Kašikom vadite pripremljenu smesu i pržite u dubokom ulju. Pržene ćufte vadite na papir koji će upiti višak masnoće.

4. Poslužite uz kajmak, a izvrsno pristaju uz malo limuna i salatu.

Tagovi: