Isprobajte recept za frape sa kafom koji će popraviti svaki težak dan

by | 7 septembra, 2020
Recept za frape

Recept za frape će ulepšati dan

Sa svojom dozom kofeina, savršeno umućenom penom, čokoladnim mrvicama ili prelivom od karamele, hladan frape je sve što vam je potrebno da se „vratite u život“ nakon napornog dana na poslu ili kada vam je preko potrebno nešto da vam podigne raspoloženje. Ali, kada malo bolje razmislimo, svakodnevni odlasci u lokalni kafić na hladno i kremasto piće ne idu u prilog vašem novčaniku (a ni liniji).

Srećom, ne morate da gladujete kako biste uštedeli novac i svaki dan uživali u ovoj tečnoj poslastici. Danas vam donosimo recept za frape koji će vam omogućiti da ovaj savršen napitaka dobijete direktno iz vaše kuhinje. Sve što vam treba jeste blender i nekoliko minuta vašeg vremena. (Pročitaj: Affogato – sladoled u zagrljaju kafe kome je teško odoleti)

Još jedan veliki plus: Ovaj recept za frape je u potpunosti na bazi biljaka, zahvaljujući upotrebi bogatog kokosovog mleka umesto tradicionalnog kravljeg (samo još jednom proverite da li crna čokolada koju ste kupili ne sadrži mlečne proizvode, ako vas to brine). I ne brinite, ovakav frape sigurno će imati jednako zadovoljavajući ukus kao da ste ga kupili u kafiću i to uz pomoć javorovog sirupa.

recept za frape

Recept za frape sa kafom i kokosovim mlekom

Vreme za pripremu: 5 minuta

Sastojci:

1/3 čaše leda
75 grama jake kafe
120 grama nezaslađenog kokosovog mleka
2 kašičice čistog javorovog sirupa
1/4 kašičice cimeta
1 kašičica nezaslađenih prepečenih ljuspica kokosa
1 kašičica izrendane tamne čokolade

Uputstva:

Stavite kockice leda, kafu, kokosovo mleko, javorov sirup i cimet u blender, a zatim mutite dok se led ne usitni i napitak ne postane penušav.

Nakon toga odmah ga sipajte u duboku čašu. Pospite po napitku tostirane kokos ljuspice i izrendanu tamnu čokoladu i poslužite. (Pročitaj: Poslastica kojoj je teško odoleti – čizkejk sa jagodama)

Sada je vreme za uživanje!

Ostalo vam je još kafe nakon frapea? Iskoristite je na zanimljiv način. Zamrznite je u posudi za led, a zatim kada se stvrdne dodajte te kockice hladnoj kafi (koju inače pravite) kako biste joj dali jači ukus. Ako koristite espresso kafu, prelijte je preko ovih ledenih kockica i dve kugle sladoleda od vanile…

 

lepotaizdravlje.rsGuliver/getty images/Shape

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.