Izaberite ukusan ručak na brzinu: Burger od pasulja ili juneći burger?!

Recepte je pripremila Katarina Stojković, a izbor je samo vaš

by | 22 februara, 2021
burger od pasulja ili juneći burger
Burger od pasulja ili juneći burger?! Odabrali vege ili mesnu varijantu, garantovano vas čeka izuzetno ukusan ručak. Recepte je za vas pripremila, kao i svakog ponedeljka, kuvarica i blogerka Katarina Stojković (veseli zalogaji): 

Vege ili meso: Burger od pasulja ili juneći burger?

Ne znam kako zvuči, ali garantujem da je mnogo, mnogo ukusan.
Iako mnogo volim pravi juneći burger (slika 2 je juneći burger), verujte da je mrtva trka koji bih pre klopala kada bi mi se oba ponudila u isto vreme. Možda bih čak prednost i dala burgeru od pasulja, jer se nakon jela posle takvog obroka osećam nekako laganije, nego kada jedem meso.
Nadevi, tj sosevi, koje sam koristila su:
Tzatziki i mix paradajz pelata i majoneza
Prepečeni luk je obavezna stavka, a svakako se možete igrati i sa drugim nadevima po želji.
Ostaviću vam recept za obe vrste, a ako imate još dobrih ideja za sosiće (a, znam da ih imate), pišite u komentaru, da imamo sve na jednom mestu kao inspiraciju. (Pročitajte i: Provereni recepti Katarine Stojković: Torta za deset minuta)

BURGER OD PASULJA

smesa za 6 burgera:
3 kašičice mlevenog lana + 6 kašika vode
1/2 šolje od 250 ml sirovog suncokreta
1/2 šolje od 250 ml ovsenih pahuljica
1 konzerva crvenog pasulja, oceđenog od viška tečnosti
1 manji iseckani crveni luk
2-3 čena iseckanog belog luka
po 1/2 kašičice dimljene paprike, kumina, suvih začina i soli
1/4 kašičice bibera
3 kašike soja sosa
3 kašike maslinovog ulja
1 šaka svežeg peršuna
PRIPREMA:
Pomešajte lan i vodu i ostavite 10-ak minuta. Usitnite suncokret i ovsene pahuljice da dobijete brašno. Dodajte sve ostale sastojke (ne zaboravite odstojali lan), sem seckanog peršuna. Umutite da dobijete gustu kompaktnu smesu. Dodajte iseckani peršun i sve izmešajte kašikom. Oblikujte burgere i stavite ih u frižider na 1 sat. Pecite ih na roštilju ili grill tiganju.
Zagrejte lepinje (predhodno ih malo porskajte maslinovim uljem), premažite ih sosom po izboru, dodajte prepečeni luk, čedar sir ako volite, iceberg salatu i uživajte.

JUNEĆI BURGER

smesa za 6 burgera:
600 gr junetine od vrata ili buta (može i mix)
100 gr mesnatije slanine
2-3 kašike soja sosa
po 1/2 kašičice soli, bibera i belog luka u granulama.
Sameljite meso zajedno sa slaninom. Dodajte soja sos i začine, dobro izmešajte i oblikujte burgere. Ostavite ih u frižideru 1 sat. Pecite ih na roštilju ili grill-u i poslužite uz dodatke po želji.
Prijatno!
Veseli zalogajiVeseli zalogaji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.