Jednostavan trik da se testenina ne zalepi prilikom kuvanja

by | februar 10, 2016

Uz ovaj trik imaćete savršeno skuvanu testeninu.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Testeninu većina nas kuva u šerpi s puno vode, a u vodu je stavljamo tek kada ona proključa.

Pročitajte i… Dijeta s testeninama: Tri kilograma manje za samo pet dana

Međutim, za ukusnu testeninu koja se neće slepiti postoji i jedan drugi način kuvanja u kojem se koristi manje vode, a testenina je brže kuvana što znači da ćete, osim na vodi, uštedeti i na struji. U ovom načinu kuvanja testenine umesto šerpe koristite malo dublji tiganj.

1. Testeninu stavite u prazan tiganj, ulijte hladnu vodu dovoljno da prekrije testeninu i tek zatim uključite ringlu. Zašto je testeninu bolje staviti u hladnu vodu? Zato jer se na taj način testenina neće slepiti.

Pročitajte i… Formula vitke figure: Merite porcije uz pomoć dlana

2. Testeninu povremeno i po potrebi promešajte drvenom varjačom. Zavisno od vrste testenine, vreme kuvanja trajaće 7 do 10 minuta.

Savet plus: Vodu u kojoj se testenina kuvala možete iskoristiti za pripremi sosa za testeninu.

U videu pogledajte trik za kuvanje testenine sa malo vode.

Tagovi: