Jesenja pasta sa bundevom i đumbirom

by | 28 oktobra, 2019

Rešili  smo da vas obradujemo  receptom za špagete sa bundevom, kraljicom jeseni!:)

Sastojci: 

1kg bundeve

250gr testenine po izboru (taljatele, špagete, pene)

malo đumbira

svež bosiljak

so, biber, kumin

Priprema

Bundevu presecite na pola, očistite semenke, zatim isecite na manje kriške. U dublji pleh sipajte vode da prekrije dno i stavite kriške. Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 200stepeni narednih 20 minuta. Kada bundeva bude pečena izvadite je i odstranite koru. Bundevu izblendirajte sa ostalim sastojcima i poslužite sa obarenom testeninom. Brz i lagan recept koji možete poslužiti za ručak ili večeru!:)

Pročitajte i… Ukusne i zdrave: Farfale u paradajz sosu!

 

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.