Kapraćo od tunjevine

by | jul 1, 2009


Lepota i Zdravlje - recepti kapraco od tunjevine


POTREBNO JE:

 

  • 100 g sveže tune,
  • 20 ml maslinovog ulja,
  • 50 ml limunovog soka,
  • 20 g kapra,
  • 50 g komorača,
  • 10 g mirođije,
  • 10 g peršuna,
  • so, biber

 

PRIPREMA:

Sveže meso tune posoliti, pobiberiti, uviti u providnu foliju i staviti u zamrzivač da se zaledi. Komorač iseći veoma tanko, a zatim začiniti solju, biberom, maslinovim uljem, mirođijom i peršunom.

Zamrznutu tunjevinu što tanje iseći i poređati na tanjir. Preko nje staviti začinjeni komorač. Na kraju poprskati maslinovim uljem.

REČ PLUS:

Mmm… Sveže meso tune, „obavijeno“ pokrivačem od lekovitog komorača – jača imunitet, zaustavlja razmnožavanje mikroorganizama, pospešuje lučenje mleka, utiče na nervni sistem i dobro raspoloženje. Uz to, deluje na organizam smirujuće i opuštajuće. Priznaćete da bi uz adekvatno vino i ugođaj mogao postati delić vašeg prazničnog jelovnika.

Energetska vrednost: 608 kcal

Tagovi: