Keks torta

by | 4 februara, 2011
Keks torta

  • 700 g ”pti ber” keksa
  • 300 g kokosovog brašna
  • 3 pudinga od vanile
  • 1,2 l mleka
  • 6 kašika kristal šećera
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 500 g banana
  • 3 dl slatke pavlake

1. U manju šerpu sipati 8 dl mleka, dodati kristal šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Umutiti 2 dl mleka sa praškom za puding od vanile i sipati u ključalo mleko. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
3. Posebno umutiti margarin omekšao na sobnoj temperaturi sa šećerom u prahu. Dodati u ohlađen puding i umutiti mikserom.
4. Zatim sipati kokosovo brašno, banane isečene na kolutove, 500 g izlomljenog ”pti ber” keksa i dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena masa.
5. Ostatak ”pti ber” keksa umakati u mleko i slagati na dno odgovarajućeg kalupa za tortu kako bi se formirala kora.
6. Preko kore sipati pripremljenu smesu za fil, poravnati i ostaviti u frižider da se stegne. Stegnutu tortu izvaditi iz kalupa i premazati šlagom od slatke pavlake.

Izvor:  Dobra hrana logo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.