Kiflice sa jogurtom

by | 28 novembra, 2011

Za testo:

800 g mekog brašna

2 dl jogurta

1 dl mleka

2 dl ulja

1 svež kvasac

1 kašičica šećera

1 kašika soli

Za fil:

350 g švapskog sira

300 g praške šunke

origano

Ostali sastojci:

1 jaje

susam

 

Testo:

1. Sjediniti mlako mleko, svež kvasac, šećer i kašičicu brašna. Dobro izmešati i ostaviti da nadođe.

2. U posudi za mešenje sjediniti polovinu brašna, nadošli kvasac, ulje, jogurt i so. Zatim dodavati preostalo brašno i ručno mesiti sve dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Zatim ga ostaviti na toplom da nadođe.

Fil:

1. Prašku šunku sitno iseckati i sjediniti sa švapskim sirom. Dodati origano po ukusu i dobro izmešati.

Finalni postupak:

1. Testo podeliti na 8 jufki, pa svaku od njih istanjiti i iseći na 8 trouglova.

2. Na svaki trougao staviti kašiku pripremljenog fila i saviti u kiflicu.

3. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati kiflice. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom.

4.Ostaviti da odstoje 120 minuta. a potom peći na 220 şC dok ne porumene.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.