Koji je to prirodni izvor proteina dobar izbor za sportiste i rekreativce?

by | 30 novembra, 2021
Prirodni izvor proteina za sportiste i rekreativce

Prirodni izvor proteina neophodan je za pravilno funkcionisanje čitavog organizma, a to se posebno odnosi na sportiste i rekreativce.

Živeti zdravo jedna je od najvažnijih misija savremenog doba. Jasno je da je jedan od temelja zdravog života izbalansirana i prirodna ishrana, tačno onakva kakva čoveku pruža sve potrebne hranljive elemente sa minimalnim štetnim uticajima na organizam.

Nutricionističkih saveta je mnogo, ali se većina stručnjaka slaže da je najbolje izbeći ekstremna rešenja i kao idealnu opciju za dobru ishranu nudi optimalni balans hranljivih materija. Jedna tako uobičajena namirica skoro po pravilu se nalazi visoko na listi preporuka stručnjaka, namirnica čija upotreba raste u celom svetu. U pitanju je najlaganije, a opet najhranljivije od svih vrsta mesa – piletina.

Pileće meso je odličan sastojak u ishrani ukoliko želite da povećate mišićnu masu ili da smanjite telesnu težinu. Veoma je pogodno da ga uvrstite u ishranu ako se rekreativno bavite sportom i se trudite da imate lepo definisano telo i energiju za uspešno izvršavanje svakodnevnih obaveza. Ali, i ako želite da uživate u ukusnom, dobro izbalansiranom i nutritivno visoko vrednom obroku.

Visoka količina proteina koje sadrži pileće meso pomaže telu da izgradi mišiće, dok njegova niska kaloričnost pozitivno utiče na smanjenje telesne težine. Proteini su nezamenljivi sastojci u ishrani sportista, ali i rekreativaca. Njihova uloga je veoma važna kako za rezultate, tako i za pravilno funkcionisanje organizma.

Prirodni izvor proteina za sportiste i rekreativce

Posebno je važno za redovne vežbače i rekreativce da pre treninga pojedu kvalitetan, ali laganiji obrok. Veliki je broj recepata sa pilećim mesom koji predstavljaju pravu harmoniju ukusa, a idealne su nutritivne vrednosti. Proteini su neophodni za obnovu i rast ćelija u našem organizmu, a piletina je njihov izuzetno zdrav izvor. Nizak sadržaj nezasićenih masti, biološki visoko vredni proteini, vitamini grupe B i preko potrebne masne kiseline čine važne prednosti piletine u odnosu na ostale vrste mesa.

Naravno, važno je i da meso koje konzumiramo dolazi iz proverenih izvora.

Kompanija Perutnina Ptuj Topiko iz Bačke Topole piliće gaji na novim farmama uz korišćenje sofisticiranih metoda proizvodnje i najsavremeniju tehnologiju. Procesi integrisani „od polja do stola“ omogućavaju punu kontrolu svih faza u proizvodnom ciklusu i na taj način potrošačima garantuju najkvalitetnije i potpuno bezbedno pileće meso.

Ovde se možete upoznati sa širokim asortimanom pilećeg mesa i prerađevina Perutnina Ptuj Topiko.

lepotaizdravlje.rsmillann/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.