Krem čorba od tikvica

by | 1 jula, 2011

 

Lepota i Zdravlje - recept - corba od tikvica

 

POTREBNO JE: (za 4 osobe)
Vreme pripreme:  40 min.

  • 500 g tikvica
    1 glavica luka
    2 kašike putera
    2 kašike brašna
    3 dl mleka
    2 kocke za pileću supu
    2 jajeta
    1/2 veze mirođije
    2 kašike pavlake
    mešavina začina, so, biber

 

PRIPREMA:

1. Tikvice oprati, oljuštiti i iseći na kocke, jaja obariti, a kocke za supu rastvoriti u 1,5 l vode.
2. Luk pržiti dok ne porumeni, zatim dodati tikvice i dinstati uz povremeno dolivanje supe.
3. Kada tikvice omekšaju, sve ispasirati i vratiti da se kuva.
4. Posebno umutiti brašno i mleko, te sipati u ključalu čorbu. Zatim dodati sitno seckanu mirođiju i začine po ukusu, pa kuvati još 10 minuta.
5. U gotovu čorbu umešati pavlaku, a odgore izrendati tvrdo kuvana jaja.

 

REČ PLUS:

Visok udeo vode čini tikvice idealnom namirnicom za dijetu, a za potpuno iskorišćavanje lekovitih svojstava, preporučuje se konzumirati tikvice s korom. Dijetalna vlakna, koja se uglavnom nalaze u kori, redukuju visoke količine holesterola i štite kardio-vaskularni sistem.

 

Izvor:  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.