Lagana salata

by | 1 septembra, 2011

Potrebni sastojci:Lagana salata

 

 

 

 

 

 

500 g očišćenih lignji

350 g krompira

200 g kiselih krastavaca

1 limun

200 g posnog majoneza

100 g mariniranih šampinjona

1 kašika senfa

so, biber

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Priprema:

 

1. Lignje obariti u slanoj vodi i iseći na tanke kolutove.

2. Krompir obariti zajedno sa ljuskom, pa ga oguliti, ostaviti da se ohladi i iseći na kocke.

3. Kisele krastavce iseći na kolutove, a marinirane šampinjone na listove.

4. U odgovarajućoj posudi umutiti majonez, senf i sok od limuna.

  1. Posebno sjediniti lignje, krompir, kisele krastavce i marinirane šampinjone. Preliti pripremljenom smesom od majoneza, dodati začine po ukusu i lagano promešati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.