Lazanje s mesom

by | 6 februara, 2012

Sastojci:

– 30 dkg mlevenog junećeg mesa
– 2 glavice belog luka
– 1 velika kašičica mlevene kadulje
– 2-3 glavice crvenog luka
– 1 vezica peršuna
– 2 dcl belog vina
– 3 dcl vode
– 5 dkg kuvanog paradajza
– 5 dcl bešamel sosa
– 25 dkg testa za lazanje
– ulje
– so
– biber

Priprema:

1. U prikladnoj posudi na vruće ulje dodajte naseckani crveni i beli luk. Pržite ovo dok luk ne dobije zlatnu boju.

2. Dodajte mleveno meso, kuvani paradajz, belo vino, naseckani peršun i 3 dcl vode – dobro izmešajte. Kad prokuva smanjite temperaturu. Sos kuvajte 50-ak minuta povremeno mešajući (po potrebi dodavati vodu).

3. Kad je sos gotov slažite lazanje. Na dnu posude stavite sos tek toliko da prekrije dno, a zatim prekrijte sa 1/5 bešamel sosa. Nakon toga dodajte testo za lazanje. Tako još dva puta. Na vrh stavite još malo sosa i dodajte bešamel.

4. Tako složene lazanje pecite 45 minuta na temperaturi od 125 stepeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.