Lazanje sa čokoladom

by | februar 19, 2012

Ovaj slatkiš najbolji je način da učinite posebnim ovaj vikend. Do sada ste spremali klasičnu slanu lazanju, mi smo vam pripremali slatku varijantu koja će vam prirasti za srce…

Sastojci:

– 200gr kore za lazanju
– 250gr mascarpone sira
– 100gr čokolade za kuvanje
– 2 narandže
– 100gr šećera
– 50gr kakao praha
– 2 kesice vanilin šećera
– 2 jajeta
– 50 – 100 gr seckanih badema

Priprema:

1. U posoljenoj vodi obarite kore za lazanje, prema uputstvu sa pakovanja. Kada se kore omekšaju, ocedite ih i osušite.

2. Mutite jaja, šećer i vanilin šećer, pa dodajte sir, sok od narandže, izrendanu koru, seckane bademe i izlomljenu čokoladu. Izjednačite smesu.

3. Naizmenično ređajte kore i fil. Poslednji red treba da bude fil. Pospite lazanju kakaom i pecite oko 20 minuta na 170 stepeni.

Tagovi: